Philadelphiakaka i långpanna
En ledig Tisdag så passar jag på att baka lite! Har gett mig på philadelphia kaka. Jag måste tipsa stenhårt om detta recept och därför kommer jag dela med mig av det här och nu :)
Helt perfekt till att frysa in och ha till kaffe gäster i framtiden. Snabbt, enkelt och underbart gott! :)

- Ingredienser:
- 150 gram smör
- 1 paket jäst
- 5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 10 dl vetemjölFyllning:
- 150 gram rumsvarmt smör
- 2 msk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 100 gram philadelphiaost
Pensling: - Uppvispat ägg
- strösocker
- Smält smöret och blanda mjölken så vätskan blir fingervarm.
- Smula ner jästen i en bunke och lös sedan upp med degvätskan. Viskap i ägg, socker och salt.
- Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Vispa under tiden ihop ingredienserna till fylningen.
- Tryck ut degen i en smord långpanna. Gör ca 30 hål i degen och tryck der ca en tsk fyllning i varje. Låt jäsa i 15 min.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter..
- Låt svalna och skär upp i stora rutor.
- Njut med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk!

skriven
Mums, det ser verkligen jättegott ut :)