Dumle & noblesse kakor♡

Ikväll efter jobbet så slängde jag ihop lite noblesse kakor med dumlegömma!
Här har ni ett lätt och smidigt recept som går fort att kasta ihop! Passar perfekt att fylla frysen med och plocka fram vid behov. Helt underbart go fika som passar alla tillfällen! Om du är en chokladälskare som jag, tveka inte att testa detta!


Ca 20 st

175 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Dumle
1 paket noblesse

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda ihop socker, mjöl, bakpulver och vanilj. Arbeta ihop ingredienserna tillsammans med smötet till en deg.
3. Rulla små bollar och lägg i formarna.
4. Tryck ner en grop i varje form, dela dumle på mitten och stoppa ner en halva i varje grop.
5. Grädda i ugnen 13-15 minuter.
6. Direkt kakorna har kommit från ugnen, när de fortfarande är varma, lägg en noblesse ovanpå så chokladen smälter in i kakan. Låt svalna.

Förvaras kallt, gärna i kyl så de är lite sega vid servering!

 

Kommentera här: